amalia.png
Limited edition

Koningsring Amalia

Amalia bekroont modekoninginnen met vorstelijke elegantie. De 14 karaat roségouden ring is gezet met een koninklijke oranje saffier en wordt omringd door de majestueuze schittering van 6 briljant geslepen diamanten. De Amalia ring is speciaal in eigen atelier vervaardigd in een exclusieve oplage van 30 stuks. Voor het eerst dit jaar is de ring uitgebreid naar een volledige collectie met een bijpassende limited edition hanger en oorsieraden.

De prachtige Amalia ring is geïnspireerd op de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Kroonprinses Amalia. De koninklijke familie beschikt over een grote collectie kroonjuwelen, waaronder sieraden gezet met oranje saffier. De oranje saffier wordt ook wel de padparadscha saffier genoemd en zou de drager wijsheid, liefde en creativiteit brengen. Het bekendste juweel met deze prachtige steen is de indrukwekkende diadeem van Koningin Máxima dat maar liefst 30 oranje saffieren bedraagt. Dit prachtige stuk droeg Máxima tijdens haar inhuldiging. De liefde die de koninklijke familie heeft voor saffieren is ook terug te zien in de geboortering van Prinses Alexia. Deze ring is gezet met een prachtige oranje saffier. Daarnaast droeg Máxima op haar 40ste verjaardagfeest een complete set van oorhangers, broche, ring en een armband met oranje saffieren. De saffier is dan ook een bijzondere en onmiskenbare edelsteen in de Koninklijke familie.

Combine the look

Veelvuldig kregen we de vraag of er voortaan ook bijpassende oorsieraden en hangers gemaakt kunnen worden bij onze limited edition koningsringen. Voor het eerst dit jaar breidden we daarom de limited edition ring uit met een hanger en oorstekers; allebei vervaardigd in een oplage van 30 stuks. 

Oranje traditie

Ter ere van Koningsdag lanceert Diamond Point ieder jaar een exclusieve ring. Net zoals de Royal ensemble uit 2015 en de The Dutchess van 2016 is ‘Amalia’ vervaardigd in een gelimiteerde oplage.

De bijzondere Queen of Orange ring uit 2013 is vervaardigd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 30 april 2013. De ring is gezet met twee prinsesgeslepen diamanten en een oranje citrien, gecreëerd in een eenmalige oplage van 33 stuks. Dit aantal verwijst naar het aantal jaar dat koningin Beatrix als vorstin regeerde.

Onze stijlvolle koningin Máxima werd in 2015 44 jaar. Om dit te vieren ontwierp Diamond Point de unieke Royal Ensemble. De ring is gezet met prachtige oranje saffieren, vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 44 stuks. 

The Dutchess van 2016 is geïnspireerd op onze geraffineerde koningin Máxima en haar voorliefde voor saffieren. The Dutchess is gezet met een koninklijke oranje saffier en 12 briljant geslepen diamanten, speciaal vervaardigd in een exclusieve oplage van 30 stuks.

Welke is jouw favoriet?