sieraden-met-langerleverijd.jpg

Ons vakmanschap

Diamond Point legt de nadruk op vakmanschap, waarbij we de 14 en 18 karaat gouden sieraden grotendeels in eigen atelier ontwerpen en vervaardigen. De ontwerpers inspireren zich door de schoonheid van de natuur, vrouwelijke vormen, invloeden van verre culturen, hedendaagse kunst en tijdloze patronen.

Na het ontwerpproces werken we de sieraden zorgvuldig uit. We kijken naar welke edelstenen we in het sieraad zetten, welke goudkleuren het beste bij het design passen en besteden uitgebreid tijd aan de detaillering. Nog altijd selecteren we alle diamanten met de hand waarbij we ze stuk voor stuk onder de loupe bekijken en keuren.

Vervolgens gaan de goudsmeden aan de slag om het sieraad te vervaardigen. Zij behandelen elke gram goud en elk diamantje met de grootste zorg. Het sieraad wordt volledig met de hand vervaardigd, met behulp van de nodige tools. Ze gieten de monturen uit speciale mallen, zetten de edelstenen en polijsten het goud voor een prachtige glans. Het resultaat is een schitterend juweel dat ambachtelijk is vervaardigd en voor altijd gedragen kan worden.

Heb je een speciale wens voor een sieraad of wil je je sieraad volledig customizen? Neem dan contact met ons op zodat wij de mogelijkheden met je kunnen bespreken.