Retourneren

Webshop bestellingen retourneren

Ben je niet tevreden met het ontvangen sieraad, dan kun je het artikel binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen. Je kan zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

Hoe stuur ik (een deel van) mijn webshop order terug?

1. Aanmelden

Selecteer binnen 14 dagen nadat je jouw bestelling hebt ontvangen de items die jij wilt retourneren en kies de gewenste retour methode. Ook als je kiest voor omruiling of retourneren in een van onze shops, dien je je retour aan te melden.

2. Inpakken

Als je besluit het sieraad te retourneren, dan vragen wij je het sieraad onbeschadigd, in originele verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk), samen met origineel certificaat terug te sturen. Vergeet niet om het oude verzendetiket te verwijderen of bedekken. Schrijf de barcode duidelijk zichtbaar op het pakket.

3. Versturen

Breng je pakket binnen 3 werkdagen na het aanmelden naar een postkantoor.

4. Terugbetaling

Zodra ons distributiecentrum jouw retour heeft ontvangen ontvang je binnen 14 werkdagen een terugbetaling of een aangepaste Klarna factuur.

Winkelaankoop ruilen via shop

Voor winkelaankopen geldt dat ruilen is toegestaan binnen 14 dagenna aankoop bij Diamond Point in alle Bijenkorf filialen, op vertoon van de kassabon, de originele verpakking mits, ongedragen en de creatie in perfecte conditie is. Je ontvangt een tegoedbon welke uitsluitend te besteden is bij Diamond Point in één van de Bijenkorf filialen. Speciaal vervaardigde sieraden mogen niet worden geruild. 

Geldteruggave 

  • ls je het sieraad dat via de webshop is gekocht, retourneert, ontvang je binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw wens om te retourneren, van ons terug. De terugbetaling is inclusief leveringskosten, met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering.
  • We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. We brengen voor de terugbetaling geen kosten in rekening.
  • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de sieraden hebben ontvangen.
  • De directe kosten van het terugzenden van de sieraden komen voor onze rekening door gebruik te maken van het meegestuurde retourlabel. 

Bij het retourneren van een online gekocht sieraad in onze shop ontvang je een bewijs van afgifte. Je betaling zal zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na retourneren, worden terugbetaald op dezelfde wijze waarop de oorspronkelijke betaling heeft plaatsgevonden.

Ruilen kan uitsluitend voor hetzelfde artikel in een andere kleur of maat. Wil je je aankoop ruilen voor een ander item? Dan dien je het artikel eerst te retourneren en het nieuwe item opnieuw te bestellen.

Uitzondering retourneren

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Let op: Sieraden die vervaardigd zijn conform instructies van de consument (maatwerk), zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht (retourrecht).

Wanneer er sprake is van een fabricagefout of een levering die niet overeenstemt met de bestelling kun je het artikel gratis per post retourneren. Hiervoor dien je van te voren contact op te nemen met de klantenservice. Lees hierover meer onder service & garantie.