Tips voor het kopen van trouwringen

Het vinden van de juiste trouwringen is nog een hele opgave. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het is verstandig om van te voren alvast te weten wat jullie willen en wat er bij jullie past. Graag helpen wij je met deze 9 tips!

Begin op tijd

Sommige trouwringen moeten besteld of ontworpen worden. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het zoeken en kopen van trouwringen. Gemiddeld beginnen bruidsparen 6 maanden voor de grote dag, zodat er genoeg tijd is.

Beperk de keuzes

Trouwringen worden elke dag gedragen. Zet voordat jullie samen gaan winkelen alles op een rijtje voor jezelf. Wil je diamanten of andere edelstenen? Een geelgouden, witgouden of roségouden ring? Maak bijvoorbeeld een Pinterestbord ter inspiratie en neem de afbeeldingen mee naar de juwelier. Zo kan er samen gebrainstormd worden over wat jullie willen en de bijpassende aanbod.

Overweeg vorm en maat 

Bedenk van te voren wat voor vorm en maat je graag wilt. Als de bruidegom niet gewend is aan het dragen van een ring, kan het voor hem best nog lastig zijn. Laat hem wennen aan het dragen van een ring. Zo kan hij erachter komen wat hij graag wilt. Een ring van een dikker formaat voelt anders aan dan een smaller ring.

Samen of alleen

Als je de trouwring naast de verlovingsring wilt dragen, is het natuurlijk extra mooi als ze matchen. Een verlovingsring met een ovaalvormige diamant matcht bijvoorbeeld heel goed met een eenvoudige trouwring. Een klassieke solitair ring staat prachtig met de toegevoegde schittering van een diamanten alliance ring. Draag je de trouwring aan de andere hand dan de verlovingsring? Kies dan een ring die op zichzelf al genoeg aandacht trekt.

Houd uw eigen lifestyle in gedachten

Je lifestyle is ook bepalend voor de ringsoort. Sport je veel of bespeel je een instrument? Dan is het verstandiger om op zoek te gaan naar een slankere ring. Werk je veel met je handen? Dan is een eenvoudige ring zonder edelstenen een goed idee.

Kies het juiste materiaal 

Vroeger werden trouwringen vooral gekocht in klassiek geelgoud. Tegenwoordig kunnen trouwringen ontworpen worden in verschillende materialen. Bij Diamond Point hebben we trouwringen in het geelgoud, witgoud en roségoud. Draag je veel sieraden in een bepaalde kleur? Dan zou een trouwring in dezelfde kleur goed matchen.

Zoek uw ringen samen uit

Het uitzoeken van trouwringen is het leukst om samen te doen. Plan een dag of een weekend, ga samen op pad en probeer het een en ander uit. Bekijk verschillende stijlen en variaties voordat je een definitief besluit neemt. Een traditie is dat de bruid de trouwring van de bruidegom koopt en vice versa. Dus maak de trouwring shopping trip zo leuk mogelijk!

Mix it up 

Geen zorgen als jij van witgoud houdt en je partner van geelgoud. Er is geen regel die zegt dat de trouwringen uit hetzelfde materiaal moeten bestaan. Er zijn ook trouwringen die bestaan uit wit- en geelgoud. De ringen kunnen alsnog matchen door er bijvoorbeeld een inscriptie in te laten graveren. Ook hoeft de design niet perse te matchen. Hou jij van meer bling en je husband to be van meer eenvoud? Kies dan beide voor een trouwring die bij jullie eigen stijl past. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat de sieraden voor de rest van jullie leven gedragen wordt en het zou zonde zijn als je hier niet tevreden mee bent.

Love what you buy

Trouwringen draag je voor de rest van je leven. Twijfel je over de ring? Heb je al meerdere juweliers bezocht en nog steeds geen match? Zoek dan nog even verder voordat je een definitieve keuze maakt. Koop geen trouwring als je er twijfels over hebt. Geduld is een schone zaak en met de tijd vindt iedereen de perfecte trouwring.