VErzorging_banner_mobiel_99de358a-f2f3-4bcc-b036-e1859d26d22f.png
ACADEMY

Sieradenverzorging

Jouw Diamond Point sieraad is vervaardigd uit het mooiste goud, authentieke edelstenen en schitterende diamanten. Geef deze beauty de liefde die ze verdient zodat je haar elke dag kunt dragen en zelfs kan meegeven aan volgende generaties. 

Professioneel reinigen en checken

Door het dragen kunnen het oppervlak en de edelstenen van jouw sieraad doffer worden. Ook is het mogelijk dat een sieraad blijft haken achter kleding, waardoor een zetting kan ombuigen. Met een beetje ongeluk kun je zo een edelsteen verliezen. Wij raden je daarom aan om je sieraad minimaal één keer per halfjaar professioneel te laten controleren in een Diamond Point shop.  Ook reinigen we direct jouw sieraad in een speciaal trilbadje dat het vuil uit jouw sieraad trilt. Helaas kunnen we parelsieraden niet reinigen. We bieden je deze services kosteloos aan. Onze shopmedewerkers zijn ervaren in het onderhoud van jouw sieraden en helpen je graag! 

Care tips 

  • Doe je sieraad als eerste af als je thuiskomt en als laatste om als je weggaat
  • Draag je je sieraden niet, bewaar deze dan in het sieradendoosje- of zakje
  • Doe je sieraad af wanneer je parfum/lotion/olie/crème op smeert
  • Draag delicate sieraden extra voorzichtig, omdat deze kunnen makkelijker kunnen blijven haken achter kleding bijvoorbeeld.

14k/18k goud

Goud is een waardevol metaal dat niet oxideert of verkleurt bij normaal gebruik.

Gebruik een tandenborstel en een niet-schurend schoonmaakmiddel om jouw gouden sieraad zachtjes te poetsen. Vermijd het contact met bleek en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat dit het goud kan doen verkleuren.

Witgoud

Een witgouden sieraad poets je net zoals een geelgouden sieraad. Echter vergt witgoud meestal wel iets meer zorg tijdens het dragen. De meeste witgouden sieraden zijn namelijk gerodineerd om het goud witter te maken. Witgoud wordt niet uit de grond gedolven, maar wordt gemaakt. De natuurlijke kleur van goud is geel. Witgoud is een mengsel tussen goud en een ander materiaal, in de meeste gevallen zilver en palladium. Het mengsel wat er dan ontstaat is gelig van kleur. Om het mooi wit te maken, worden de sieraden vervolgens voorzien van een rhodium laag. Daarnaast fungeert het rhodium ook als een extra beschermlaag. Dit laagje rhodium kan in de loop van tijd slijten. Bij het dragen van sieraden,  en vooral van ringen, ontstaan er elke keer kleine krasjes waardoor er iedere keer een klein beetje rhodium verwijderd wordt. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt geheel af van het draaggedrag. Pas dus goed  op met schuurmiddelen en ruwe oppervlakken.

Begint je witgouden sieraad geel te worden? Dan is het laagje rhodium een beetje afgesleten. Externe factoren kunnen dit proces versnellen zoals parfum, lotion, olie, crème, zuurgraad van de huid en slapen met je sieraad. Dit kan opgelost worden door een nieuw laagje rhodium aan te brengen. Voor het opnieuw rodineren van een sieraad worden kosten doorberekend.

Diamanten

Diamant is ouder dan het leven op aarde en het hardste materiaal op aarde. Geen wonder dat diamant symbool staat voor eeuwige liefde! Zelfs een diamant kan splijten als het vanuit een bepaalde hoek hard wordt geraakt. Ga daarom voorzichtig om met jouw diamanten sieraden.

Meng 6 delen water met 1 deel ammoniak en gebruik een zachte tandenborstel om jouw diamanten sieraden te poetsen. 

Edelstenen en kleurstenen

Onze edelstenen en kleurstenen zijn waardevol om hun schoonheid en zeldzaamheid. Hoewel veel edelstenen hard zijn, zijn steensoorten als amethist, smaragd, opaal, parel, peridoot, tanzaniet en toermalijn zijn erg delicaat en kunnen gemakkelijker beschadigen dan hardere edel- en kleurstenen. Edelstenen kunnen ook andere edelstenen beschadigen. Vermijd daarom het bij elkaar dragen van verschillende ringen met brozere edelstenen. 

Kleur- en edelstenen zijn geen fan van warm water of chemicaliën. De zon kan er ook voor zorgen dat een edelsteen verkleurt. Poets de edelsteen en zetting daarom voorzichtig met een tandenborstel en koud tot lauwwarm water. 

Parels

Parels zijn al duizenden jaren geliefd om hun ingetogen schoonheid. Parels groeien op in zoetwatermossels en bestaan geheel uit parelmoer. 

Fel licht, warmte en chemicaliën hebben invloed op de glans van parels. Parels worden veelal met lijm vastgemaakt in een zetting. Wanneer een dergelijk parelsieraad in contact komt met hoge temperaturen, zoals een sauna, douchen, warmte door de zon, kan de lijm doen smelten en loslaten. Het is daarom raadzaam om parelsieraden bij dergelijke activiteiten af te doen.

Garantie

Al onze sieraden worden met de hand vervaardigd in eigen atelier. Ondanks de zorgvuldigheid van onze goudsmeden, kan een productiefoutje ontstaan. Op jouw Diamond Point sieraad heb je daarom 2 jaar garantie na aankoopdatum. Deze garantie op productiefouten doet niets af aan de wettelijke garantie. De garantie omvat geen schade als gevolg van gebruik of bewaren van het sieraad, zoals stoten, krassen of andere beschadigingen. Leeshiermeer over de garantie op jouw sieraad. 

Academy Guide

Vergroot jouw kennis over juwelen en sieraden