Heb jij bij ons online een leuke armband gezien, maar weet je niet welke maat je moet bestellen? Geen probleem. Wij laten je zien hoe je de juiste maat kunt selecteren. Om de juiste maat te kiezen, moet je eerst bepalen wat je polsmaat is. Dit kun je op twee manieren doen. Manier 1 is om je pols op te meten met een meetlint en manier 2 is om je pols op te meten met een lint of stukje touw. Benieuwd hoe deze twee manieren werken? Bekijk dan onze instructievideo's hieronder.

Methode 1

Armband maat opmeten met een meetlint
 1. Pak je meetlint en wikkel deze om je pols, vlak onder het knobbeltje op je pols. Zorg ervoor dat het rondom aansluit, maar doe dit niet te strak.
 2. Lees het aantal centimeters af op je meetlint. Dit is je polsmaat.

Methode 2

Armband maat opmeten met een lint
 1. Pak een lint en een liniaal
 2. Pak je lint bij het uiteinde en wikkel deze net onder het knobbeltje op je pols. Zorg dat het rondom aansluit.
 3. Pak het lint over op het gewenste punt met je duim en wijsvinger, waarmee je het beginpunt van het lint vasthoudt. Laat vervolgens het beginpunt van je lintje los. 
  Tip: je kunt ook een streepje zetten met een pen. 
 4. Houdt het lint tegen je liniaal aan en bekijk wat je polsmaat is. 

Methode 3

Pascomfort bepalen

Als het goed is heb je nu je pols opgemeten. Nu kun je je armband maat gaan bepalen. Daarvoor moet je eerst je pascomfort bepalen. Bovenop je polsmaat tel je nog enkele centimeters erbij. Dit is afhankelijk van hoe strak of los je de armband wilt hebben. Gebruik hiervoor de tabel hieronder. 

Pascomfort Armband maat
Strak Polsmaat +1,5 cm
Normaal Polsmaat +2 cm
Los Polsmaat +3cm

 We hebben een klein voorbeeld hoe dit tabel kunt gebruikt.

 • Jouw polsmaat is 16 cm.
 • Je wilt dat de armband die je hebt gezien normaal zit. Je telt dan 2 cm extra bij je polsmaat op. 
 • Jouw armband maat is dan 18 cm. 

Methode 4

Bangle maat bepalen

Heb je een bangle armband op het oog? Dan kun je onderstaande tabel gebruiken. Bij Diamond Point maken we namelijk gebruik van een maatserie van XS t/m L voor de bangle armbanden. In deze tabel kun je opzoeken welke maat bangle je hebt. 

Armband maat Diameter bangle maat Bangle armband maat
15 - 16 cm 56 mm XS
16 - 17 cm 58 mm S
17 - 18 cm 60 mm M
18 - 19 cm 62 mm M/L
19 - 20 cm 65 mm L

Twijfel je toch nog over welke maat je hebt? Bezoek dan één van onze shops bij jou in de buurt. Onze verkoopmedewerksters staan voor jou klaar om je hierbij te helpen. Ook kun je de verschillende maten passen, om te kijken welke het beste bij jou past.