beatrix_ring.png
Limited edition

Koningsring Beatrix

Ter ere van Koningsdag lanceert Diamond Point traditiegetrouw ieder jaar een exclusieve ring. De 14 karaat geelgouden Beatrix ring van 2018 is gezet met koninklijke oranje saffieren met in het midden een briljant geslepen diamant.  De limited edition (80 stuks) ring is vernoemd naar prinses Beatrix die dit jaar 80 jaar is geworden. Een mooi eerbetoon aan onze voormalige koningin en haar liefde voor oranje saffieren!

Na 33 lang de koningin van Nederland te zijn geweest, gaf Beatix op 30 april 2013 het stokje over aan Willem-Alexander, die we sindsdien de Koning der Nederlanden noemen. Waar we sindsdien elk jaar tijdens Koningsdag zijn verjaardag vieren, brengen we dit jaar een ode aan onze voormalig koningin. Dit jaar werd prinses Beatrix 80 jaar oud, reden voor een feest! Daarom vervaardigden we de Koningsring van 2018 in een gelimiteerde oplage van 80 stuks. 

De ring is vervaardigd uit 14 karaat geelgoud en gezet met een briljant geslepen diamant. De diamant wordt omringd door oranje saffieren die de diamant extra laten stralen, net als hoe de koninklijke familie prinses Beatrix zichtbaar laat sprankelen. De koninklijke familie beschikt over een kroonjuwelen, waaronder sieraden gezet met oranje saffier. De oranje saffier wordt ook wel de padparadscha saffier genoemd en zou de drager wijsheid, liefde en creativiteit brengen.

koningsring-set-2018_af9334c0-3005-4e26-bed9-9e2ce2973414.jpg

Veelvuldig kregen we de vraag of er voortaan ook bijpassende oorsieraden en hangers gemaakt kunnen worden bij onze limited edition koningsringen. Net zoals vorig jaar brengen we de limited edition Beatrix ring uit met bijpassende hanger en oorsieraden.

Oranje traditie

Ter ere van Koningsdag lanceert Diamond Point ieder jaar een exclusieve ring. Net zoals de Royal ensemble uit 2015, de The Dutchess van 2016 en de Amalia is ‘Beatrix vervaardigd in een gelimiteerde oplage.

De bijzondere Queen of Orange ring uit 2013 is vervaardigd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 30 april 2013. De ring is gezet met twee prinsesgeslepen diamanten en een oranje citrien, gecreëerd in een eenmalige oplage van 33 stuks. Dit aantal verwijst naar het aantal jaar dat koningin Beatrix als vorstin regeerde.

Onze stijlvolle koningin Máxima werd in 2015 44 jaar. Om dit te vieren ontwierp Diamond Point de unieke Royal Ensemble. De ring is gezet met prachtige oranje saffieren, vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 44 stuks.

The Dutchess van 2016 is geïnspireerd op onze geraffineerde koningin Máxima en haar voorliefde voor saffieren. The Dutchess is gezet met een koninklijke oranje saffier en 12 briljant geslepen diamanten, speciaal vervaardigd in een exclusieve oplage van 30 stuks.

De prachtige Amalia ring is geïnspireerd op de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Kroonprinses Amalia. Voor het eerst in 2017 breidden we de limited edition Amalia ring uit met een hanger en oorstekers; allebei vervaardigd in een oplage van 30 stuks. 

Welke is jouw favoriet?