koningsring_Dynasty.png
Limited edition

Koningsring Dynasty

Ieder jaar lanceert Diamond Point een exclusieve ring. Het kroonjuweel van 2019 is het 14 karaat roségouden Dynasty juweel. De ring is gezet met diamanten en één koninklijke oranje saffier. Dynasty is een mooi eerbetoon aan de koninklijke familie en hun liefde voor oranje saffieren. De beperkte oplage van 48 stuks verwijst naar de 48e verjaardag van Koningin Máxima.

De Dynasty ring is vervaardigd uit 14 karaat roségoud en gezet met een ovaal geslepen oranje saffier. De saffier wordt omringd door 38 briljant geslepen diamanten met een totaalgewicht van 0.09ct. De limited edition (48 stuks) ring is een ode aan Koningin Máxima die dit jaar 48 jaar wordt. Máxima draagt regelmatig juwelen gezet met oranje saffieren. Het koningshuis Oranje-Nassau heeft een voorliefde voor de oranje saffier; meerdere kroonjuwelen zijn gezet met deze prachtige edelsteen. De oranje saffier wordt ook wel de padparadscha saffier genoemd en zou de drager wijsheid, liefde en creativiteit brengen. Absoluut passend bij de koninklijke dynastie!

Oranje traditie

Ter ere van Koningsdag lanceert Diamond Point ieder jaar een exclusieve ring. Net zoals de Amalia uit 2017 en de Beatrix van 2018 is Dynasty vervaardigd in een beperkte oplage. De ringen uit voorgaande jaren zijn niet na bestelbaar.

De bijzondere Queen of Orange ring uit 2013 is vervaardigd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 30 april 2013. De ring is gezet met twee prinsesgeslepen diamanten en een oranje citrien, gecreëerd in een eenmalige oplage van 33 stuks. Dit aantal verwijst naar het aantal jaar dat koningin Beatrix als vorstin regeerde.

Onze stijlvolle koningin Máxima werd in 2015 44 jaar. Om dit te vieren ontwierp Diamond Point de unieke Royal Ensemble. De ring is gezet met prachtige oranje saffieren, vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 44 stuks. 

The Dutchess van 2016 is geïnspireerd op onze geraffineerde koningin Máxima en haar voorliefde voor saffieren. The Dutchess is gezet met een koninklijke oranje saffier en 12 briljant geslepen diamanten, speciaal vervaardigd in een exclusieve oplage van 30 stuks.

De prachtige Amalia ring is geïnspireerd op de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Kroonprinses Amalia. Voor het eerst in 2017 breidden we de limited edition Amalia ring uit met een hanger en oorstekers; allebei vervaardigd in een oplage van 30 stuks.

Vorig jaar werd prinses Beatrix 80 jaar. Reden genoeg om de Koningsring van 2018 te vernoemen naar onze voormalige koningin. De 14 karaat geelgouden ring is gezet met een briljant geslepen diamant en wordt omringd door oranje saffieren die de diamant extra laten stralen.

Welke is jouw favoriet?