banner_1_1.png

Geelgoud, witgoud en roségoud

In onze prachtige collecties bieden wij sieraden aan in geel-, wit en roségoud. Dit zijn de meest voorkomende kleuren goud. De puurste vorm van goud heeft een warme gele kleur. In Nederland komt het bijna niet voor dat sieraden gemaakt zijn van 24 karaat goud. Puur goud is erg zacht en kan daardoor snel buigen, deuken en of op andere manieren beschadigen. Om goud sterker te maken en het een witte of rosé gouden kleur te geven wordt het gemengd met andere metalen. Elke kleur goud wordt gemixt met een andere samenstelling van metalen.

Goud_blog_1.png

Geelgoud

Om de kleur van goud te behouden, wordt er zilver en koper toegevoegd. Hierdoor wordt het goud steviger en verandert de diepe warme gele kleur in een lichtere variant. De intensiteit van de kleur kan variëren afhankelijk van de exacte samenstelling van de legering. Hoe meer andere metalen worden toegevoegd ten opzichte van goud, hoe lichter de kleur en lager het karaat. Geelgoud wordt vaak geassocieerd met klassieke en tijdloze sieradenontwerpen.

Witgoud_blog_1.png

Witgoud

Om witgoud te krijgen worden er tijdens het legeren witte metalen zoals palladium en zilver toegevoegd aan het gouden mengsel. Het resultaat hiervan is een lichtere kleur goud. Om het echt zilverkleurig te maken, wordt het afgewerkt met een laagje rhodium.

Na verloop van tijd kan de warme gele kleur zichtbaarder worden bij witgouden sieraden. Dit heeft onder andere te maken met de zuurtegraad van de huid. Per persoon verschilt de snelheid van dit proces. Dit kan gemakkelijk worden opgelost door de sieraden te rodineren. In ons assortiment hebben wij witgouden sieraden van zowel 14 als 18 karaat goud. Witgoud heeft een moderne en elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in moderne en eigentijdse sieradenontwerpen.

Ros_goud_blog.png

Roségoud

Staat ook wel bekend als roodgoud. Roségoud bestaat uit goud, zilver en koper. De verhouding tussen goud en koper bepaalt de uiteindelijke kleur. Een hoger kopergehalte resulteert in een diepere roze kleur. Roségoud heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn romantische en moderne uitstraling. Het heeft een zachtere uitstraling dan geelgoud. Ook bij deze samenstelling hebben wij sieraden in het assortiment met een goudgehalte van 14 en 18 karaat.