H_A_dbc9004e-9e70-43b9-8dd3-c679899dce18.png

Hearts & Arrows:De perfecte slijpvorm

Diamanten zijn de afgelopen miljoenen jaren in veel kwaliteiten gevormd. De vier C’s helpen om de eigenschappen en waarde te bepalen van een diamant. Het slijpsel (Cut) is een belangrijk onderdeel van de 4 C’s. Slechts één op de miljoen diamanten is geschikt om Hearts & Arrows geslepen te worden. Het slijpen en polijsten van een diamant is een ambachtelijk proces. Het slijpen van een Hearts & Arrows diamant duurt twee keer zo lang en dit vakmanschap kan alleen uitgevoerd worden door de allerbeste diamantslijpers. Het resultaat is zo mooi dat de diamant letterlijk uitblinkt.

Wat maakt een Hearts & Arrows diamant zo bijzonder?

Een Hearts & Arrows diamant is zó perfect geslepen, dat de reflectie van de facetten caleidoscopische patronen creëert. Alle factoren van deze diamanten zijn zo in harmonie dat er door een loupe een perfect patroon vanacht symmetrische pijlen van bovenaf en acht symmetrische harten van onderaf te zien zijn. De proporties en hoeken vallen tussen zeer precieze limieten en de symmetrie van de diamant is perfect. Alle 57 facetten moeten precies goed zijn geslepen, want het kleinste verschil kan het effect verstoren. Het resultaat is een ongeëvenaarde schoonheid: een uniek patroon, een betoverende schittering, de hoogst mogelijke briljantie en intens vuur. De lichtweerkaatsing laat een H&A diamant groter en levendiger lijken dan elke andere diamant. Bij aankoop van een Hearts & Arrows sieraad ontvang je de speciale loep.

Symbool van geluk en perfectie

De acht uniforme harten- en pijlen patronen van een Hearts & Arrows diamant worden geassocieerd met geluk en spiritualiteit. Het nummer acht is een geluksgetal in de Aziatische cultuur, maar hangt ook samen met het Buddhistische ‘wiel van Dharma’, de spirituele perfectie van het Buddhisme. Los van de spirituele betekenis kan het schitterende patroon door iedereen worden gewaardeerd die van prachtige structuren houdt. De diamanten symboliseren het gevoel voor perfectie en precisie van de diamantslijper, en de ultieme schoonheid in een diamant.

H_A_76ac536f-8bbd-4395-abd0-2bf3e3f4cf9a.png

The perfect cut for the perfect woman

De exclusieve Hearts & Arrows diamanten zijn niet voor iedereen. Ze zijn voor degenen die alleen met het allerbeste genoegen nemen, voor zichzelf of een geliefde. Voor perfectionisten die zoeken naar uitzonderlijke diamanten. De perfecte slijpvorm voor de perfecte vrouw.