Maandsteen augustus: de peridoot

Birthstone_peridoot.png
Maandsteen: Augustus

Peridoot

De Peridoot was de favoriete edelsteen van Cleopatra. De groene edelsteen zou namelijk het verouderingsproces vertragen. De peridoot staat onder andere voor waardigheid, loyaliteit en eerlijkheid, beschermt tegen nachtmerries en geeft huwelijksgeluk. Deze mooie edelsteen is verkrijgbaar in een breed kleurenscala van geel-groen tot bruin-groen.De peridoot wordt ook wel ‘olivijn’ of ‘chrysoliet’ genoemd. Peridoot is eigenlijk de Franse naam voor olivijn. Chrysoliet is het Griekse woord voor ‘goud’.

Geschiedenis van de peridoot

In de oudheid werd peridoot voornamelijk gevonden bij de rode zee. In oude tijden geloofde men dat de Peridoot een geschenk van Moeder Natuur was om een nieuwe wereld te vieren. Egyptische priesters dronken een speciaal drankje, ‘Soma’, uit kommen van peridoot. Ze geloofden dat dit hen dichter tot de godin van de natuur, Isis, kon brengen. Zij noemden het ook ‘de Steen van de Zon’. Grieken geloofden dat de peridoot koninklijke waardigheid aan zijn drager bracht.Tegenwoordig komt peridoot voornamelijk uit Noorwege en Arizona, maar het wordt ook gevonden in China, Myanmar en Pakistan. Peridoot edelstenen kleiner dan drie karaat komen veel voor, maar edelstenen boven de 5 karaat zijn zeldzaam en hebben daarom ook een hogere waarde.

152357_H.jpg

Sieraden met peridoot

Sieraden met peridoot edelstenen zorgen voor een frisse toevoeging aan je look. Limoengroen maakt jong en is speels. Het creëert een gevoel van anticipatie en helpt om de gedachten vrij te maken van negativiteit. Draag een mooie ring met peridoot elementen en voel de rust die de steen uitdraagt. Combineer peridoot oorsieraden met een grijs jurkje voor een levendige outfit. Aan kleding met natuurlijke kleuren voeg je een peridoot ring toe voor extra sprankeling. Maak je outfit extra stralend met deze steen van de maand!

When live gives you lemons...

De peridoot staat voor macht, groei, invloed, roem, liefde, waarheid, loyaliteit, eerlijkheid, waardigheid en bescherming. Wanneer een peridoot als cadeau wordt gegeven, schijnt de steen kalmerend tegen nachtmerries te werken. Ook zou je meer kracht en meer invloed ervaren bij het dragen van de steen. De groene edelsteen zou een huwelijk geluk brengen. Daarbij zou de peridoot je zelfvertrouwen en fysieke kracht geven. Verder heelt het de longen en lymfklieren, stoot het angst en depressie af en verbetert de peridoot het effect van medicijnen. 

GEBOORTESTENEN

Over de steen van de maand

Edelstenen worden al decennia lang gedragen als sieraad. Het is daarom interessant om de geschiedenis achter de steen te leren kennen. Veel culturen en personen kennen bovendien magische krachten toe aan edelstenen. Ze dienen als talisman en de stenen zouden je leven verbeteren of beschermen. Als je de steen draagt die bij je geboortemaand of sterrenbeeld past, is de werking bovendien nog krachtiger. Per steensoort worden er ook eigenschappen toegeschreven die passen bij de persoon die in de maand is geboren. Het is daarom extra leuk om een edelsteen uit te kiezen die jouw karakter versterkt, of van de persoon voor wie het cadeau is. De peridoot hoort bij de maand augustus en is daarom een perfect geschenk verwerkt als juweel voor iemand die in deze maand is geboren.