Maandsteen juli: de robijn

Birthstone_robijn.png
Maandsteen: Juli

Robijn

De robijn is sterk, heeft een prachtige rode kleur en is zeldzaam. Door de intense kleur staat de robijn symbool voor liefde, passie, moed en emotie. Al eeuwenlang wordt de robijn gezien als een van de kostbaarste stenen op aarde. Daarom droegen veel koningen de robijn als sieraad en in hun kleding. Aan de robijn wordt een geneeskrachtige werking toebedeeld: de steen zou infecties helen, het immuunsysteem verbeteren en het bloed, het lichaam en de lymfeklieren reinigen.

Geschiedenis van de robijn

De oudste schriftelijke melding over robijnen wijst erop dat deze al in de oudheid in Birma werden gewonnen. Vanuit daar werden ze verhandeld en kwamen ze terecht bij de Egyptenaren en de Grieken. Sinds die tijd zijn robijnen enorm populair. Door de dieprode kleur straalt de robijn iets koninklijks uit. Echter, robijnen zijn ook verkrijgbaar in paars/blauwachtige tot oranjerode tinten. De meest heldere en kostbare soort robijn is de 'Burmese Ruby', die door zijn volle rode kleur met een tikkeltje blauw gevoelens oproept van rijkdom en passie. De Burmese Ruby wordt alleen gewonnen in de Mogok Valley mijnen in Myanmar.

Robijn_banner_blog.png

Feeling like a royal with a ruby

Een robijn toevoegen aan je outfit geeft direct een koninklijke look. De kleur rood is vurig en straalt energie uit. Dus ga voor een ring met robijn als je een eenvoudige outfit wil laten sprankelen. Een hanger of collier met robijn is prachtig op een jurk met eenvoudige halslijn en een armband met een rij robijntjes voegt gelijk elegantie toe aan je look. Zo combineerde Gwyneth Paltrow haar lange roze avondjurk met robijnen oorsieraden en een robijnen ring tijdens de Oscars in 2015. Ook zijn robijnen mooi in verlovingsringen. De verlovingsring van Jessica Simpson bestaat bijvoorbeeld uit een robijn met twee diamanten; elk aan een kant. Kies zelf ook voor de steen van deze maand om je outfit op te fleuren!

Speciale krachten

Door de eeuwen heen zijn er verschillende mythes over de robijn ontstaan. Oosterse legenden beschreven de robijn als de diepste druppel bloed van het hart van moeder natuur. Ook zou de edelsteen van kleur veranderen: bij naderend onheil zou de robijn donkerder worden en wanneer dit onheil zou verdwijnen zou de robijn weer lichter worden.

Ook werden er magische krachten toegeschreven aan de robijn. Zo zou het dragen van een robijn bevorderend werken voor je fysieke gezondheid: het dragen van een robijn zou bijdragen aan het helen van infecties en het verbeteren van je immuunsysteem. Daarnaast zou de robijn je moed en gezag geven, en je geluk brengen op financieel gebied. Een krachtige edelsteen dus!

Beroemde robijn

Nog steeds zijn robijnen zeer geliefd en worden ze veel gedragen. Een beroemde robijn is de DeLong Star Ruby, die te vinden is in het American Museum of National History in New York. In 1964 werd deze robijn gestolen, maar na het betalen van $25.000 losgeld werd de robijn teruggevonden in een telefooncel.

GEBOORTESTENEN

Over de steen van de maand

Edelstenen worden al decennia lang gedragen als sieraad. Het is daarom interessant om de geschiedenis achter de steen te leren kennen. Veel culturen en personen schrijven bovendien magische krachten toe aan edelstenen. Ze dienen als talismannen en de stenen zouden je leven verbeteren of beschermen. Als je de steen draagt die bij je geboortemaand of sterrenbeeld past is de werking bovendien nog krachtiger. Per steensoort worden er ook eigenschappen aan stenen toegeschreven die passen bij de persoon die in de maand is geboren. Het is daarom extra leuk om een edelsteen uit te kiezen die jouw karakter versterkt, of van de persoon voor wie het cadeau is. De robijn hoort bij de maand juli én is een perfect geschenk voor een 40 jaar huwelijksjubileum.