Behind the collection

Queen Bee

De Diamond Point designers lieten zich inspireren door de huidige modetrends, de bijenkoninginnen van deze wereld én de bijenpassie van de CEO van Diamond Point. De collectie is een ode aan de zelfstandige, ambitieuze en hardwerkende vrouwen van deze wereld die gek zijn op schitterende sieraden die voor altijd mee gaan. De goud met diamanten sieradencollectie ‘Queen Bee’ was geboren.

Laat je verleiden door onze bij-zondere Queen Bee collectie!

Inspiratie

Het huidige modebeeld inspireerde om de gouden bijenhangers gezet met witte en zwarte diamanten te ontwikkelen. Op de catwalk zien we een grote vertegenwoordiging van prints en sieraden in de vorm van dieren. De catwalk-collecties van Gucci, Dior en Chanel wemelen van de bijen en andere insecten.

Niet alleen het modebeeld was bepalend voor de ontwikkeling van de bijenhangers. De directeur van Diamond Point raakte dertig jaar geleden door zijn schoonouders aangestoken met het imkervirus. Al jaren leest hij alles wat los en vast zit over bijenkoninginnen en het belang van bijen voor onze voedselvoorziening. Sinds vorig jaar is hij officieel een gediplomeerd imker en de trotse eigenaar van vier bijenvolken – zo’n 300.000 stuks – die in vier kasten ‘wonen’ op zijn terras. Hun vorm en verfijnde vleugels inspireerden hem en de designers bij het ontwerpen van de Queen Bee juwelen. Het bijzondere ontwerp van de bij resulteerde in het tot in perfectie uitwerken van de schetsen en het design van de sieraden.

De collectie zet ook de bijenkoningin in de schijnwerpers. Het bijenvolk hangt en staat om de bijenkoningin; zij legt de eitjes en is de belangrijkste bij. De bijen sieradencollectie is dan ook ontwikkeld als ode aan de ‘Queen Bees’ van deze wereld; zelfstandige, ambitieuze en hardwerkende vrouwen die een prachtig sieraad verdienen.

schetsen-queen-bee-sieraden.png

Bee Briljant

De ‘Queen Bee’ collectie bestaat uit vijf verschillende bijenhangers. De hangers zijn vervaardigd uit 14 karaat geelgoud en gezet met briljant geslepen zwarte en witte diamanten.