Welke Birthstone heb jij?

Welke Birthstone heb jij?
Ontdek de karakteristieken van jouw Birthstone bij Diamond Point!

Januari - Granaat

De kleur van de granaat geeft zijn karakteristieken al een beetje weg.. De mooie rode kleur van de granaat staat symbool voor verbintenis, passie, liefde en toewijding. De rode variant van de granaat is het meest bekend en wordt ook het meest gezet in sieraden. Ook zijn er kleurloze, wit, bruin en roze granaat edelstenen. Verder zou de steen bijdragen aan het detoxen en herladen van je geest.

Februari - Amethist

De amethist staat bekend om zijn rijke paarse kleur en wordt daardoor liefdevol gebruikt in sieraden en accessoires. Van hedendaagse, minimalistische sieraden tot aan de verwerking in kronen en sieraden gedragen door royals. Op persoonlijk gebied zou de Amethist in zware omstandigheden je helpen met het accepteren van de situatie. Zo kan het in tijden van rouw en verdriet je stress en verdriet verlichten.

Maart - Aquamarijn

De aquamarijn heeft een prachtig turquoise kleur dat zijn naam ontleend aan de Latijnse woord ‘Aqua Marina’. Dit betekent letterlijk zeewater en matcht daardoor perfect zijn uitstraling. In de middeleeuwen werd de steen gebruikt om oog en keelklachten te verminderen. De steen heeft op psychische vlak een kalmerende effect en zou helpen angsten te reduceren.

April - Diamant

De diamant wordt ook wel gezien als de koningin der edelstenen en is toch wel één van de meest gewilde stenen in sieraden. Voorheen werd er geloofd dat de diamant huwelijken zou versterken. Waarschijnlijk is dit de reden waarom het is uitgegroeid tot één van de meest populaire stenen in een verlovings- of trouwring. De helderheid van de diamant staat ook als symbool voor de psychische bevordering dat het zou hebben. Zo zou het bijdragen aan een heldere geest en betere focus.

Mei - Smaragd

Al meer dan 4000 jaar wordt de smaragd gebruikt als sier- en geneeskrachtige steen, dat toegepast wordt in kunst en sieraden. De smaragd werd zelfs in Egyptische grafkamers gevonden en was één van de favoriete stenen van Cleopatra. De Azteken verwerkten smaragd in gebouwen en tempels. Veel culturen beschouwden de smaragd als het symbool voor macht, hoop en de lente; het steeds terugkerende groen na de winter.

Juni - Parel

Terwijl diamanten en andere edelstenen pas de laatste vijf- of zeshonderd jaar in de belangstelling staan, zijn parels al 6000 jaar lang geliefd om hun ingetogen schoonheid. Parels werden met gevaar voor eigen leven opgedoken door parelvissers en waren zeer zeldzaam. Alleen de allerrijksten konden zich de schoonheid van de parel veroorloven. De parel wordt ook wel de koningin van de zee genoemd, aangezien het geen edelsteen is. Het biedt extra veiligheid en stimuleert rust, vrede en troost.

Juli - Robijn

De robijnen granaat worden vaak door elkaar gehaald wegens hun opvallende rode kleur. Toch is de Robijn anders. Zo is een granaat bijvoorbeeld een stuk zachter dan de robijn. Het hoort namelijk bij de groep ‘Korund’. Deze groep mineralen bevat de hardste stenen na de diamanten. Het zou beschermt je tegen negatieve energieën, maakt je meer doelbewust en geeft energie.

Augustus - Peridoot

De Peridoot is een prachtig groene steen en wordt al duizenden jaren gebruikt als edelsteen door de Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Draag de Peridoot als je assertiever wil zijn en het heft in handen wil nemen om je leven vorm te geven. De steen zorgt voor vernieuwing en opwekking. Tegelijkertijd vermindert het opgekropte en negatieve gevoelens.